Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قبلا آدم‌ها می‌نشستند رو به روی هم و صحبت می‌کردند درباره همه چیز، از خوشی‌ها می‌گفتند و از ناخوشی‌ها از کدورت‌ها و از دلگرمی‌ها. رو در رو، چشم در چشم. اگر لحن صحبت چیزی را مخفی می‌کرد، چشم‌ها، حرکت دست‌ها یا حتی نوع نشستن به کمک می‌آمد تا آدم‌ها حرف یکدیگر را بهتر بفهمند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید برای همین بود که آدم‌ها کمتر از سنگینی کینه آزار می‌دیدند و دلشان از عشق لبریز بود.


علم پیشرفت کرد و چیزی به‌نام تلفن اختراع شد و آدم‌ها کمتر رو در رو با هم صحبت کردند، فقط به شنیدن صدای هم اکتفا کردند، باز هم خوب بود، آدم‌ها از حال و هوای هم بیشتر با خبر می‌شدند، لحن صدا از اسرار درون خبر می‌داد، هر چند آدم‌ها یکدیگر را نمی‌دیدند و فاصله بین‌شان زیاد بود. اما قضیه به همین جا ختم نشد؛ موبایل اختراع شد و چیزی به‌نام اس ام اس یا همان پیام کوتاه باب شد. زمان‌های گفتگو کم و کم‌تر شد و پیام‌ها روز به روز کوتاه‌تر. اسرار و حال و هوا هم پنهان شد. گوشی‌های تلفن همراه هوشمند شدند، شبکه‌های اجتماعی گسترش یافتند، پیام‌رسان‌ها بروز و متنوع شدند و ایموجی‌ها وارد فضای گفتگو شدند. حالا دیگر در بیشتر مواقع نه صدایی هست و نه کلمه‌ای، ایموجی یا همان استیکر و به قول ما ایرانی‌ها شکلک جای بیشتر مکالمات و صحبت‌ها را گرفته است. ایموجی‌ها آنقدر وسیع و فراگیر شدند که روزی به نام خود ثبت کردند؛ دیروز (۱۷ جولای) روز جهانی ایموجی بود.

سوء تفاهم در فضای چت

با محمدرضا علیمردانی، گوینده همه شخصیت‌های دیرین دیرین هم‌صحبت شدم تا درباره دنیای نوین ارتباطات بین آدم‌ها از او بپرسم. او که چندین سال اول زندگی‌اش حتی نمی‌توانسته صحبت کند، اما آنقدر پیگیر شده تا توانسته صدا را به حنجره خود برگرداند و چند سالی است به‌جای چند شخصیت در مجموعه دیرین دیرین صحبت می‌کند. شخصیت‌هایی که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند و باید لحن و صدای خاص خود را داشته باشند.

علیمردانی بهترین کسی است که می‌توان از او پرسید، آیا ایموجی‌ها می‌توانند جای کلمه و یا صدا را بگیرند؟

علیمردانی می‌گوید:انسان‌های نخستین قبل از این‌که متوجه شوند می‌توانند با اصوات با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، قبل از کشف کلمه و نوشتن، برای بیان منظور خود از اشکال استفاده می‌کردند. ایموجی‌ها همان اشکال هستند، برای بیان منظور انسان امروزی! بشر همیشه در حال ساخت و اختراع است و ابزاری را جایگزین ابزار دیگر کرده و می‌کند. حالا هم بعد از پیشرفت در فن بیان و نوشتن برگشته است سر خانه اول و تصمیم گرفته با اشکال مختلف حرف و احساس خود را بیان کند.

به علیمردانی می‌گویم، آدم‌های امروزی نداشتن حوصله یا کمبود وقت را بهانه می‌کنند تا کمتر با هم صحبت کنند، پیام‌های کوتاه و ایموجی‌ها جای صحبت کردن را گرفته، اما آیا خلآ گفتگو در درازمدت به روابط ما آسیب نمی‌زند؟

این گوینده می‌گوید: آدم‌ها وقتی با هم صحبت می‌کنند، لحن آن‌ها به تفاهم و درکشان از هم کمک می‌کند، اما وقتی ما به یکدیگر پیام می‌دهیم دیگر از آهنگ و موسیقی صدا خبری نیست. چند تا کلمه نوشته می‌شود که در فضای چت در بیشتر اوقات باعث سوء تفاهم می‌شود، چون گفتگو در فضای چت از روی صبر و حوصله نیست، ما چند کلمه‌ای که سر ضرب یادمان می‌آید را می‌نویسیم و، چون طرف مقابل را نمی‌بینیم، متوجه برداشت او از این کلمات نمی‌شویم. در این شرایط ایموجی‌ها اتفاقا به ما کمک می‌کنند تا نظرمان را بهتر و واضح‌تر نشان دهیم. مثلا با ایموجی خنده نشان می‌دهیم که خوشحالیم یا با ایموجی نارحت نشان می‌دهیم که در کنار چند کلمه‌ای که نوشته‌ایم، غمگین هم هستیم. ایموجی‌ها باعث می‌شوند که ارتباطات بین آدم‌ها در فضای چت کمتر آسیب ببیند.

آمدنم بهر چه بود؟
علیمردانی درباره شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی باور‌های خود را دارد. او نگاهش به انسان، نگاهی عمیق و خردمندانه است. می‌گوید: انسان تنها موجود زنده‌ای است که توانایی خلق کردن و آفرینش دارد. به همین دلیل است که انسان را تنها موجودی می‌دانند که شبیه پروردگار است، اما با یک تفاوت؛ خداوندگار کامل است و انسان ناقص. پروردگار آدمی را ناقص خلق کرد تا او دست به کار شود و خودش را کامل کند. حرکت در مسیر تکامل تنها وظیفه انسان است. اما راستش تعداد کمی از آدم‌ها در مسیر رشد و تکامل حرکت می‌کنند.

گروه زیادی هم اصلا به ناقص بودن خودشان توجه‌ای ندارند یعنی اصالت آفرینش انسان را فراموش کرده‌اند. تنها راه کامل شدن ارتقای سطح آگاهی و دانش است، اما واقعیت این است که بیشتر آدم‌ها به دنبال آگاهی هم نیستند. آرامش را در تنبلی جست‌وجو می‌کنیم. به حداقل‌ها راضی می‌شویم، چون تمایلی به تلاش نداریم، حتی گاهی از کف آسایش هم چشم‌پوشی می‌کنیم تا کار و فعالیت نکنیم. در صورتی‌که می‌دانیم زندگی تلاش بی‌وقفه است. زندگی یاد گرفتن است بدون هیچ توقفی. از لحظه‌ای که به دنیا می‌آییم تا لحظه‌ای که از این دنیا می‌رویم باید در حال یادگیری باشیم، اما راستش یاد نگرفته‌ایم و عادتمان نداده‌اند که باید تلاش کنیم.

ضرب‌المثل‌های ناکارآمد!

علیمردانی می‌گوید: دنیا در حال پیشرفت است، انسان در حال آفرینش و اختراع ابزار جدید است، اما مهم این است که ما یاد بگیریم چگونه از این ابزار برای زندگی بهتر و آدم بهتر شدن استفاده کنیم. برای فعالیت در دنیای مجازی هم باید راه و رسم و دانش آن را بلد باشیم. اما فراموش نکنیم ما ایرانی‌ها معمولا وارد کننده و مصرف‌کننده هستیم آن هم مصرف‌کننده کورکورانه. گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی وارد سبک زندگی ما شدند، اما ما فرهنگ استفاده از آن‌ها را یاد نگرفتیم و فقط در آن‌ها غرق شدیم. به باور من ریشه بسیاری از بد زندگی کردن‌های ما در ضرب‌المثل‌هایی است که اتفاقا پیشینه باور‌های ما را نشان می‌دهد. مثل ضرب‌المثل «ترک عادت موجب مرض است!». یعنی چی این باور اشتباه که نسل به نسل منتقل شده، انسان آفریده شده تا به چیزی عادت نکند و اگر عادت کرد آنقدر توانایی دارد که آن را ترک کند. باید آگاهی خود را ارتقاء بدهد و مدام ذهنش را اصطلاحا به‌روز کند. اغلب مردم وقتشان را بیهوده در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند بعد می‌گویند: ترک عادت موجب مرض است؛ عادت شده است دیگر! معتقدم همه چیز به انتخاب‌های ما بستگی دارد. اگر سواد و شعور و درک‌مان از خودمان و شرایط بالا باشد، متوجه می‌شویم برای ارتقای به سطح بالاتر به چه چیز‌هایی نیازمندیم. شبکه‌های اجتماعی پر است از مطالب مفید که دانش و آگاهی ما را بالا می‌برد، اما بیشتر مردم دنبال سرگرمی هستند، به مطالب سطحی معتاد شده‌اند و نمی‌دانند که نبود دانش و آگاهی آن‌ها را به پوچی خواهد رساند.

منبع: جام جم

انتهای پیام/

بازگشت به عصر حجر!

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حاشیه هنرمندان خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۳۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش: ۵ نکته که تایپ کردن با گوشی هوشمند را آسان‌‌تر می‌کند

ایتنا - از حالت یک دستی تایپ کردن گرفته تا ارسال ایموجی‌های سفارشی، قابلیت‌هایی است که Gboard در اختیار کاربران می‌گذارد.
یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های صفحه‌کلید مورد استفاده کاربران اندروید و iOS، صفحه‌کلید گوگل است که با نام Gboard نیز شناخته می‌شود، که عملکردهای زیادی را ارائه می‌کند که نوشتن و انجام کارها را در گوشی‌های هوشمند آسان‌تر می‌کند.

به گزارش ایتنا، از حالت یک دستی تایپ کردن گرفته تا ارسال ایموجی‌های سفارشی، قابلیت‌هایی است که Gboard در اختیار کاربران می‌گذارد. در اینجا 5 نکته و ترفند برای بهبود تجربه تایپ در موبایل و تبلت آورده شده است. اگر اپلیکیشن «Gboard» در گوشی شما موجود نیست، می‌توانید آن را از فروشگاه Google Play دانلود کنید.
  از حالت تایپ با یک دست استفاده کنید
گوشی‌های هوشمند به اندازه‌ای بزرگ شده‌اند که اگر می‌خواهید پیامک ارسال کنید، باید آن را با دو دست نگه دارید.

گاهی اوقات ممکن است بخواهید که صفحه کلید را کوچک‌تر کنید تا بتوانید در حالی که گوشی را با یک دست گرفته‌اید به راحتی تایپ کنید.

برای فعال کردن حالت یک دستی در Gboard، کافی است دکمه کاما را به مدت طولانی فشار دهید و از منوی شناور ظاهر شده، انگشت خود را به سمت چپ بکشید و گزینه حالت یک دست را انتخاب کنید.

انجام این کار صفحه کلید را کوچک‌تر می‌کند و تایپ با یک دست را راحت می‌کند.

برای بازگشت به حالت عادی، روی دکمه با 4 فلش کلیک کنید و صفحه کلید به اندازه کامل باز می‌گردد.

 

  ایموجی‌ها را مخلوط و مطابقت دهید
اگر نمی‌توانید همان ایموجی را پیدا کنید که با پیام متنی و منظور شما مطابقت داشته باشد، برنامه Emoji Kitchen Gboard ممکن است برایتان مفید باشد، Emoji Kitchen Gboard دو ایموجی را برای ایجاد یک برچسب جدید ترکیب می‌کند.

برای استفاده از آن‌ها، مطمئن شوید که تغییر استیکرهای شکلک در قسمت Emoji، Stickers و GIF تنظیمات برنامه روشن است.

اکنون، فقط دو ایموجی را در هر برنامه‌ای که می‌خواهید متن ارسال کنید وارد کنید، Gboard یک برچسب جدید با ترکیب این دو ایموجی ایجاد می‌کند و شما می‌توانید استیکر تازه ایجاد شده را با ضربه زدن روی آن ارسال کنید.
  از کلید فاصله به عنوان مکان نما استفاده کنید
ویرایش متن در گوشی‌های هوشمند گاهی اوقات می‌تواند خسته کننده باشد، به خصوص اگر در تلاش برای رفع خطاهای گرامری هستید.

Gboard یک ویژگی جالب دارد که کاربران را قادر می‌سازد تا از دکمه Space برای حرکت مکان‌نما هنگام تایپ استفاده کنند.

برای انجام این کار، کافی است هنگام تایپ، کلید فاصله را طولانی فشار دهید و انگشت خود را به چپ یا راست بکشید تا مکان نما به سرعت به جایی که می‌خواهید منتقل شود.

    صفحه کلید شناور را فعال کنید
اگر از دستگاهی با صفحه نمایش بزرگ مانند تبلت استفاده می‌کنید، تجربه تایپ می‌تواند بسیار دست و پا گیر باشد، زیرا باید دستگاه را در دستان خود بگیرید و دکمه های روی صفحه را همزمان فشار دهید.

و اگر از حمل یک دستگاه حجیم فقط برای تایپ خسته شده اید، حتماً حالت شناور Gboard را امتحان کنید. همانطور که از نام آن پیداست، صفحه کلید شناور را می توان در هر نقطه از صفحه قرار داد و بر اساس ترجیح شما اندازه آن را تغییر داد.

برای استفاده از حالت شناور، کافی است روی دکمه سمت چپ ردیف بالا در Gboard ضربه بزنید و گزینه Floating را انتخاب کنید. برای غیرفعال کردن آن، فقط همین روش را دنبال کنید.
  در حین تایپ کردن ترجمه کنید 
آیا می‌خواهید برای کسی پیام ارسال کنید که زبانی که می‌نویسید یا صحبت می‌کنید را نمی‌فهمد؟ ویژگی ترجمه زنده Gboard ممکن است راه حلی برای این مشکل شما باشد.

این تابع تنها با یک کلیک فاصله دارد و یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای ترجمه متن بدون باز کردن برنامه گوگل ترنسلیت (Google Translate) است. برای انجام این کار، چهار نقطه داخل دایره سمت چپ را به مدت طولانی فشار دهید، پنجره‌ای با چندین گزینه ظاهر می‌شود.

بر روی گزینه "Translate" کلیک کنید و سپس می‌توانید زبانی را که می‌خواهید متن را به آن ترجمه کنید انتخاب کنید. قابل ذکر است که در میان گزینه‌ها صفحه کلید شناور و استفاده از حالت تایپ با یک دست نیز وجود دارد.

دیگر خبرها

  • پست اینستاگرامی و خاص کاپیتان استقلال با ایموجی قلب!
  • استاندار لرستان از طرح نهضت ملی مسکن بروجرد بازدید کرد
  • ایموجی صوتی؛ عجیب‌ترین قابلیت گوگل که به تماس‌های صوتی اضافه شد
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • گوگل ایموجی صوتی را به تماس‌ها می‌افزاید
  • آموزش: ۵ نکته که تایپ کردن با گوشی هوشمند را آسان‌‌تر می‌کند
  • این نماد در صف عرضه اولیه قرار گرفت
  • گفتگو با تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «نون خ ۵»
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید/ فیلم
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید